طبیعت گردی

با تور بریم دریاچه سقالکسار یا خودمون تنها؟

دریاچه سقالکسار گیلان از اون دسته جاذبه‌های سرراهی هست که معمولا تورهایی که به سمت غرب گیلان می‌روند، اگر وقت آزاد داشته باشند بازدید از این دریاچه را در برنامه خود می‌گذارند. این در حالی است که هم دریاچه و هم فضای اطراف بسیار آرام و تمیز و باصفاست و قابلیت حداقل یک شب اطراق را دارد.

دریاچه جنگلی

دریاچه سد سقالکسار کجاست؟

مسیر دسترسی به دریاچه سقالکسار از طریق اتوبان قزوین رشت بسیار ساده است. بعد از ورود به استان گیلان، در جاده سراوان به فومن، با عبور از دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تابلوی روستای آقاسیدشریف (جاده جیرده) را می‌بینید. باید دوربرگردان را به سمت جنوب جاده برگردید و بعد از خروجی آقا سید شریف، سمت چپ، سپس سمت راست، و نهایتا تابلوی دریاچه شما را به سمت چپ می برد.

این دریاچه در بین محلی‌ها کاملا شناخته‌شده است و قبل از این که آدرس بپرسید خودشان راه را به شما نشان می‌دهند! جاذبه‌های جذاب زیادی هم در طول مسیر قرار گرفته‌اند؛ از قله رفیع و سرسبز درفک و وسیع‌ترین موزه زنده روستایی ایران گرفته تا روستای پلکانی توریستی ماسوله و قلعه هزارپله‌ی رودخان در گیلان زیبا.

نوشته های مشابه

قایقرانی در سد

وجه تسمیه دریاچه سقالکسار چیست؟

آبگیر سقالکسار قدمت زیادی دارد و پیش از آن‌که سد بر روی آن ساخته شود محل رفع تشنگی دسته‌های لک‌لک و سار بوده است. به همین دلیل به آن سَقالَکسار گفته‌اند. این روایت بومیان منطقه است و البته در بین طبیعت‌گردان هم پذیرفته شده است هر چند وجه تسمیه‌ها و روایت‌هایی که امروز می‌شنویم قطعی نیستند.

عکاس

برپایی کمپ در کنار دریاچه و خوردن اسکمو

دور تا دور دریاچه امکان برپایی کمپ وجود دارد و البته در روستاهای اطراف هم اقامتگاه بوم‌گردی وجود دارد و هم هتل! اقامتگاه بوم‌گردی متاره و هتل رز را در روستاهای اطراف دیدم اما متاسفانه در هیچ‌کدام اقامت نداشتم.

در چند بازدیدی که از این دریاچه داشتم محیط اطراف دریاچه در مقایسه با بسیاری از جاذبه‎های گردشگری عمومی ایران، تمیز و قابل قبول بود. اگر این شرایط هم‌چنان حفظ شده باشد شما هم مجاب می‌شوید که در کنار دریاچه کمپ برپا کنید. یک سوپرمارکت هم پای دریاچه هست که اسکمو معروف گیلان را دارد. اسکمو چیزی شبیه به بستنی یخی یا آلاسکاهای قدیمی است که البته طمعی به یادماندی دارد.

نمای دریاچه

اگر در کنار دریاچه سقالکسار کمپ برپا کردید، حتما خود را ملزم به مراقبت از محیط کمپینگ خود بدانید. هنر شما این است که بعد از جمع‌آوری چادرهای کمپ، هیچ نشانی از حضور شما در آن منطقه باقی نمانده باشد. این هنرمندی را به شما تبریک میگم 🙂

پیدایش و چگونگی شکل گیری دریاچه سقالکسار

آبگیرها و استخرهای زیادی در این منطقه وجود دارد که بر روی برخی از آن‌ها بندخاکی ساخته شده است تا جهت کشاورزی، آب را کنترل کند. از آن جمله سد خاکی سقالکسار است که جزو سدهای حوضه آبریز تالش مرداب انزلی محسوب می‌شود و البته حوضه اصلی آبریز آن دریای کاسپین است.

 تاج سد یا همان بند سقالکسار از نوع خاکی همگن در ضلع شمالی دریاچه در سال ۱۳۶۱ ساخته شده است و ۳۰۰متر درازا دارد. شما می‌توانید قدم‌زنان از آن عبور کرده و خود را به سمت دیگر دریاچه سقالکسار برسانید. ارتفاع این تاج از بستر، ۱۲متر است.

سد سقالکسار
تاج خاکی سد سقالکسار گیلان

دریاچه گیت ورودی دارد که در زمان بازدید ما در سال ۱۳۹۶ به ازای هر نفر ۱۰۰۰ تومان ورودی دریافت شد. یکی از دلایل پاکیزه‌بودن محیط دریاچه، حفاظت جدی و همیشگیِ اهالی منطقه است.

محمد گائینی

اینجا تلاش می‌کنم بخشی از مشاهدات خودم رو با شما درمیون بذارم. معتقدم که هر آن‌چه ثبت بشه و با دیگران به اشتراک گذاشته بشه، ماندگار میشه و «ایران را بگردیم...» بهانه‌ایست برای این که تنبلی رو کنار بذارم و بیشتر بخونم و بیشتر بنویسم.

‫۴ دیدگاه ها

    1. درووود بر جواد عزیز
      چقدر خوشحال شدم که پیامت رو اینجا دیدم جواد جان
      بسیار دلتنگیم
      ممنونم از لطفت
      به امید دیدار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا