طبیعت گردی

آبشار ورزان در ییلاق تالش

کوهنوردان و طبیعت‌گردانی که از دریاچه نئور به طرف سوباتان می‌آیند، در قسمت انتهایی مسیر خود از جلوی آبشاری عبور می‌کنند که خستگی را از تن ‌آن‌ها بیرون می‌کند. نام آبشار از روستای ورزان گرفته شده که در فاصله کمی از آبشار (حدود ۳۰۰متر) قرار دارد.

نمای آبشار ورازان
اولین نمای کامل آبشار که کوهنوردان نئور به سوباتان با آن روبرو می‌شوند

آبشار ورزان کجاست؟

آبشار ورازان در استان گیلان و در مسیر کوهپیمایی نئور به سوباتان شکل گرفته است. این آبشار ورازان به ارتفاع حدود ۱۵متر و از روی سنگ بزرگ یک تکه‌ای به پایین می‌ریزد.

آبشار ورزان

راه دسترسی به آبشار ورازان از ییلاق سوباتان در ارتفاعات تالش گیلان است. بر روی نقشه گوگل می‌توانید محل دقیق آبشار را ببینید.

در صحبت با اهالی منطقه نام‌های آبشار ورازان varazan، آبشار ورزان varzan و آبشار ورازان verazan را می‌شنوید که همگی اشاره به این آبشار زیبا دارد.

نوشته های مشابه

البته برای رسیدن به سوباتان هم راه کمی در پیش ندارید و از شهر تالش با طی کردن یک جاده کوهستانی ناهموار که در بیشتر قسمت‌ها خاکی است، حداقل دو ساعت تا ییلاق زمان نیاز دارید.

رودخانه پای آبشار ورزان
رودخانه‌ای که آبشار ورازان به آن می‌ریزد

برای دیدن آبشار ورازان باید از سوباتان به جهت شمال غربی حرکت کرده و پس از حدود ۵ کیلومتر پیاده‌روی نه چندان سنگین که در مسیر جاده خاکی می‌رود، و طی زمانی کمتر از ۲ ساعت به آبشار برسید. گزینه دیگر اجاره نیسان آبی از سوباتان است که شما را تا جاده پای آبشار می‌آورند.

جاده آبشار ورزان
جاده خاکی آبشار ورزان که هم کوهنوردان از آن استفاده می‌کنند و هم ماشین‌های آفرود

هرچند از این جاده خاکی نمای کاملی از آبشار را می‌بینید اما برای نزدیک شدن به آن، مسیر نسبتا سختی را در پیش دارید و باید از روی سنگ‌های بزرگی که بخشی از آن‌ها توسط رودخانه جابجا شده‌اند عبور کنید. این کار حداقل ۲۰ دقیقه‌ای از شما زمان می‌گیرد و البته در روزهای بارانی عبور از روی این سنگ‌ها بسیار خطرناک است.

آبشار ورزان
آبشار ورزان در پس پرچین‌های مسیر

آبشار ورازان در ارتفاع حدودا ۲۰۰۰متری از سطح دریای آزاد قرار گرفته است.

از ورازان تا دره ساری داش و جنگل لیسار

از کنار آبشار ورازان، نمای کامل دره ساری داش دیده می‌شود که دره‌ای عمیق و بسیار زیباست و به نوعی شروع جنگل‌های لیسار و منطقه حفاظت شده لیسار است. البته از ارتفاعات سوباتان نیز می‌توان بر این دره مشرف شد.

دره ساری داش

از اینجا می‌توانید حدود مسیر طبیعت‌گردی سوباتان به لیسار را ببینید که یکی از مسیرهای جنگلی بسیار زیبا و البته دشوار کوه‌های تالش است. هم‌چنین اگر هوا صاف باشد، در انتهای دره ساری‌داش و پس از جنگل‌های لیسار، ساحل دریای کاسپین در محدوده شهر لیسار و تالش دیده می‌شود.

جنگل های لیسار

در اطراف آبشار ورزان، تا رسیدن به دریاچه نئور اردبیل تعداد زیادی آبشار دیده می‌شود که بعضی از آن‌ها تا حدود ۱۰متر ارتفاع دارند. البته برای رسیدن به آن‌ها باید بیشتر کوهپیمایی کنید 🙂
آبشارهای مسیر نئور به سوباتان

محمد گائینی

اینجا تلاش می‌کنم بخشی از مشاهدات خودم رو با شما درمیون بذارم. معتقدم که هر آن‌چه ثبت بشه و با دیگران به اشتراک گذاشته بشه، ماندگار میشه و «ایران را بگردیم...» بهانه‌ایست برای این که تنبلی رو کنار بذارم و بیشتر بخونم و بیشتر بنویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا